Omschrijving

Ontdek welke burgerrechten jij hebt!

Het privaatrecht staat midden in de samenleving. Het is een deel van het recht waar we dagelijks mee te maken hebben. Maar weet jij wat onze rechten zijn? Wil je meer weten over het recht tussen burgers onderling? Start dan nu met de opleiding Privaatrecht van het NTI! Tijdens deze opleiding kom je meer te weten over het burgerrecht. Met anderen woorden het privaatrecht. Je leert wanneer je eigenaar bent van een goed, welke rechten je hebt wanneer je benadeeld wordt en hoe verbintenissen op de juiste manier tot stand komen. Nadat je deze studie hebt afgerond, kan je verder met de Bachelor Rechten of de Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening. Start vandaag nog!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Wat doet een juridisch adviseur privaatrecht?

Tijdens de opleiding Privaatrecht maak je kennis met privaatrecht. Dit wordt ook wel civielrecht of burgerrecht genoemd. Als juridische adviseur privaatrecht ondersteun en adviseer je burgers en ondernemingen bij privaatrechtelijke vraagstukken. Je kunt cliënten een gedegen privaatrechtelijk advies geven en hen helpen een kansrijke zaak aan te brengen of te verdedigen.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat. 

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Privaatrecht 6071

Studieprogramma

Inleidende fase
  • Privaatrecht

Wat leer je?

Tijdens de studie Privaatrecht volg je een module die in zowel de Bachelor Rechten als in de Bachelor SJD wordt gegeven. Je leert meer over eigendom en beperkte rechten, onrechtmatige daad en verbintenissen in het algemeen.

Onderdeel van volledige hbo bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Rechten en HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD). Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld. 

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Privaatrecht heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Privaatrecht? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van NTI. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Voordelen van examen doen bij NTI

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Afronding en examenkosten 

Je sluit de opleiding Privaatrecht af met één examen. Een digitaal examen kun je dagelijks inplannen op diverse locaties, wanneer jij wilt. De examenkosten bedragen € 54,00 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Rechten of HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) van Hogeschool NTI een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelors kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelors.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten HBO-programma Privaatrecht 6071

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde vakliteratuur
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw certificaat

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Veelgestelde vragen

Wat valt er allemaal onder privaatrecht?

Privaatrecht, ook bekend als burgerlijk recht, omvat de juridische regels die de relaties tussen burgers onderling regelen. Het omvat specifieke domeinen zoals: - **Familierecht:** behandelt zaken als huwelijk, echtscheiding en ouderlijk gezag. - **Erfrecht:** gaat over de verdeling van nalatenschappen. - **Arbeidsrecht:** regelt de verhoudingen tussen werkgevers en werknemers. - **Huurrecht:** betreft regelgeving omtrent verhuur van onroerend goed. - **Vermogensrecht:** bevat regels voor eigendom, schulden en contracten. - **Handelsrecht:** richt zich op de wetten die gelden voor handelaren en hun bedrijven. - **Aansprakelijkheidsrecht:** bepaalt wanneer iemand verantwoordelijk is voor schade. Privaatrecht is daarmee een essentieel onderdeel van het rechtssysteem dat direct invloed heeft op de dagelijkse interacties tussen individuen en bedrijven.

Wat is het verschil tussen publiek en privaatrecht?

Het verschil tussen publiekrecht en privaatrecht ligt in de aard van de juridische relaties die ze reguleren. Privaatrecht omvat de regels die de relaties tussen individuen of organisaties onderling beheersen, zoals contractenrecht en eigendomsrecht. Publiekrecht daarentegen regelt de relaties tussen burgers en de staat of tussen overheidsinstanties onderling, zoals in het bestuursrecht, strafrecht en staatsrecht. Hierbij stelt publiekrecht de organisatie, bevoegdheden en procedures van de overheid centraal, terwijl privaatrecht focust op de rechten en plichten van private partijen.

Wat kun je met privaatrecht?

Het privaatrecht, ook bekend als burgerlijk recht, omvat de wetgeving die de relaties tussen particulieren, bedrijven en andere private entiteiten reguleert. Het beheerst contracten, eigendomsrechten, aansprakelijkheden, familie- en erfrecht. In tegenstelling tot publiekrecht, dat de interacties tussen burgers en overheid controleert, richt privaatrecht zich op zaken als koopovereenkomsten, huwelijken, nalatenschappen en schadeclaims, waarbij het rechten en plichten van betrokken partijen vastlegt en bijdraagt aan conflictresolutie in het civiele domein.

Hoe start ik de opleiding?

1

Inschrijfbevestiging

Je ontvangt een e-mail met inschrijfbevestiging, je studentnummer en inloginstructies voor de leeromgeving.

2

Inloggen leeromgeving

Gefeliciteerd, je kunt nu starten in de leeromgeving.

3

Starten met de eerste module

Na het aanmelden voor de startmodule in de leeromgeving kun je meteen beginnen.

Schrijf je nu in en start met de opleiding

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.